Genel Kimya
-
Aristoteles’in Metafizik’inde Cinsiyet ve Öz Problemi
Aristoteles’in Metafizik’inde Cinsiyet ve Öz Problemi Aristoteles, Metafizik’te tek tek hayvanları dişi ve erkek yapan dişilik ve erkeklik ilkelerinin aslında…
Devamını Oku » Aktif Karbon Filtresi Nedir?
Aktif Karbon Filtresi Nedir? Aktif Karbon Filtresi Nedir? Bilindiği üzere içme ve kullanma sularına çeşitli organik ve kimyasal karışımlar söz konusudur.…
Devamını Oku »Barutun Yapısı ve Tarihçesi
Barutun Yapısı ve Tarihçesi Barutun Yapısı ve Tarihçesi: Ateşli silahlarda çeşitli ateşleme araçlarıyla tutuşturulması durumunda oluşturduğu gazların itme gücüyle merminin…
Devamını Oku »Süzme Yoluyla Ayıklama Nasıl Yapılır?
Çayı posasından ayırmak için çay süzgeçleri, haşlanmış makarnayı sudan ayırmak için kevgir gibi araçların kullanıldığını bilirsiniz. Evlerde kullandığımız çay süzgeçleri…
Devamını Oku »Eleme Yoluyla Ayıklama Nasıl Yapılır?
Tanecik boyutu farkından yararlanarak katı-katı heterojen karışımları bileşenlerine ayırmak için kullanılan yöntemlerden biri de elemedir. Eleme işlemi elekle yapılır. Kullanılacak…
Devamını Oku »Sürtünme Kuvveti ve Sürtünme Kanunları
Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvveti, sürtünen yüzeyler arasında ortaya çıkan ve hareketi zorlaştıran bir kuvvettir. Duran ya da birbiri üzerinde kayan…
Devamını Oku »Ultraviyole İle Su Dezenfeksiyonu, Temizlenmesi Nasıl Yapılır?
Ultraviyole ile su dezenfeksiyonunda ısı ve kimyasal madde kullanılmadan su içinde mevcut tüm bakteri tipleri, virüsler ve diğer mikroorganizmaları öldürmekte…
Devamını Oku »Klorlama İle Su Dezenfeksiyonu, Temizlenmesi Nasıl Yapılır?
Klor, eskiden beri en yaygın kullanılan dezenfektandır. Yaygın kullanımında klorun ucuz bir dezenfeksiyon sistemi olmasının yanı sıra, kalıcı etkiye sahip…
Devamını Oku »Kimyasal Silah Olarak Kullanılan Gazlar ve Bunların Özellikleri
Kimyasal silahlar 1. Dünya Savaşı’nda kimyasal maddelerin toksik özelliklerini kullanarak düşman üzerinde fiziki ve fizyolojik etkiler oluşturmak amacıyla gaz (aerosol…
Devamını Oku »Kolin Vitamini, Etkileri, Özellikleri, Yararları, Zararları, Eksikliği
Bir çeşit B vitaminidir. Yağların vücutta işlenmesini, yakılmasını böylelikle de karaciğerin yağlanmasını engelleyen bir faktördür. Yiyeceklerde bol miktarda olmasına karşın…
Devamını Oku »