Hazır Gıdaların Sağlık Üzerindeki Etkileri Hazır Gıda. Gıdalarda kullanılan koruyucu, renklendirici ve yapay tatlandırıcıların sağlık üzerinde birçok olumsuz etkisi vardır. Koruyucu olarak […]
Yağlar canlılar için enerji verici olması, hücre zarı ve hormonların yapısına katılması gibi önemli işlevlere sahiptir. Ayrıca yağda çözünen vitaminlerin (A, D, […]
Yağlar üretim şekline göre sızma, riviera, rafine ve vinterize olarak adlandırılır.. Sızma Yağ Yağın yapısını değiştirmeden saflığını ve tadını koruyarak mekanik yöntemler […]
Yağlar saf hâldeyken renksiz, kokusuz ve tatsızdır. Yağa karakteristik özelliğini (koku, renk, tat) üretildiği madde verir. Yağlar organik maddelerdir. Yağlar birçok gıda […]
Hazır gıdalardaki etiketlerde ürünün üretildiği yer, içeriği, besin değerleri, saklanma koşulları gibi birçok bilgi bulunduğu gibi üretim ve son kullanım tarihleri de […]
lezzetleri deneme, tüketme tutkusu, hazırlamak için zahmet gerektirmemesi, tüketime hazır, ayaküstü tüketilebilir ve el yapımına göre ucuz olması nedeniyle hazır gıdalar son […]
İlaçlar istenmeyen tepkimelerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle ilaçların kullanım şekli, dozu ve gerekliliği oldukça önemlidir. Yanlış ve gereksiz yere ilaç kullanılması […]
İlaç hastalığın tanısı, tedavisi veya önlenmesi için vücuda alınan veya uygulanan kimyasal maddedir. Vücutta bazı tepkimeler oluşturarak vücudun işlevlerini korur, geliştirir veya […]
Kişisel bakım ve estetik amacıyla kullanılan kozmetiklerde pek çok zararlı kimyasal bulunur. Parfüm, saç boyası, kalıcı dövme boyası ve jölede bulunan kimyasalların […]
Kozmetik, insan vücudunun bakımı, temizlenmesi ve onu daha güzel hâle getirmek için kullanılan ürünlerin tümünü kapsar. Her gün şampuan ve saç kremi, […]
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Veri Politikamızı inceleyebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.